25 maart 2013

Streekproducten en mode in de Mini Mall

De Mini Mall in de Hofbogen was op 17 maart omgetoverd tot een geurige kleurrijke markt. Je kon er producten proeven en kopen van grotendeels biologische producenten uit de omgeving van Rotterdam.
Een initiatief van Sanne Kanters, een van de winkeliers in de Mini Mall.

De markt met streekproducten kreeg de naam Moes district mee.
Bij de ingang kreeg je een stuk appel of ander biologisch fruit aangeboden van de Versman die iedere dinsdag op de biologische markt van het Eendrachtsplein te vinden is.






Gesuikerde walnoten, jams, compotes, chutneys komen uit de Wijkkeuken van Zuid. Producten gemaakt door kleine ondernemers in de Afrikaanderwijk.

Nameko, Porata Bella, gele oesterzwam en nog veel andere paddestoelen Erik Schoenmakers uit Lettele verkoopt ze.

Amerikaanse pannenkoeken uit de keuken van het Lokaal van de Nieuwe Binnenweg.


Op de boerderij gebakken chips van de Hoeksche Hoeve.

Geitenkaas producent Mooimekkerland vertelt dat geitenmelk vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D bevat dan koeienmelk.

Dat melken geen makkie is ondervond deze jongen toen hij aan de uiers van deze kunstgeit trok.

Aan de markt namen 18 deelnemers mee en ondanks dat dit de eerste keer was, werd de markt druk bezocht.

Proeverij van Grapedistrict.Wijnen die zonder tussenhandel direct van de wijnboer zijn betrokken.

Rivierkreeftjes uit het Groene Hart.


Sanne Kanter, eigenaar van de mode- en kapperswinkel Salt Season in de Mini Mall vindt het zonde dat de algemene ruimten in de Mini Mall zo weinig gebruikt worden: 'Na het succes van deze eerste marktdag wil ik hier iedere twee maanden een markt organiseren. Steeds met een eigen thema. Deze keer was het mode.'


De volgende keer kiest Sanne mogelijk voor het thema architectuur. 'Wie weet kunnen we de markt straks ook op het dak houden van het oude Hofpleinstation.'


Foto's en tekst: Johannes Odé