30 mei 2013

Eindelijk een nieuwe speelplaats

Steeds meer jonge gezinnen wonen in de flats aan de Schimmelpenninckstraat. Maar de speelplaats en het omringende groen was tot voor kort sterk verwaarloosd, waardoor er minder kinderen speelden. "Het werd de hoogste tijd om de de speelplaats van het Schimmelpenninckplein op te laten knappen" zegt bewoonster Dini Havenga.

Eindelijk is het zover. De speelplaats is klaar en kan worden geopend: "Allemaal komen" roept Dini Havenga naar de kinderen. Zij heeft zich samen met twee andere oudere bewoonsters jarenlang ingezet om de speelplaats opgeknapt te krijgen.

Nils Berndsen, portefeuillehouder van de Deelgemeente Noord opent na een korte toespraak de slinger door die toegang geeft tot de vernieuwde speelplaats. Er is eindelijk een potje gevonden om de opknapbeurt te financieren. De deelgemeenteregisseur schoon, heel en veilig heeft daarbij bemiddeld.

Eenmaal op het plein hollen de kinderen direct naar het springmatras dat speciaal voor de opening op het grasveld is opgesteld.

Al roepen de kinderen dat het weer snel terug moet komen, het springmatras zal na de feestelijke opening weer verdwijnen. 

Wel blijvend zijn de nieuwe schommels en de klimglijbaan. Ze vervangen de verroeste schommel en de klimspin die hier stonden en niet veilig meer waren voor de kinderen.

Ouders zijn blij dat kinderen nu ongestoord en veilig kunnen spelen en voorspellen dat ze nu vaker naar de speelplaats zullen komen.

Ook ouderen uit de flats en het belendende Laurenshuis komen nu naar de speelplaats om andere bewoners te ontmoeten.

Natuurlijk zijn er pannekoeken gebakken voor de kinderen die naar de opening zijn gekomen.


Dropveter eten met je vriendinnetje. Wie eet het langste stuk en hoe ver ga je.

Jonge moeders aan het plein zijn blij met de opknapbeurt en willen graag dat er feestelijke middagen worden georganisseerd voor de kinderen op het vernieuwde Schimmelpenninckplein.

Ook het groen aan het plein dat slecht was onderhouden, wordt nu goed bijgehouden. Ouders hopen dat scholieren niet meer in de buurt van de speelplaats komen chillen.

Dini, Willi en Lenie kunnen eindelijk tevreden zijn: hun jarenlange inspanningen om het Schimmelpeninckplein en de speelplaast op te laten knappen zijn beloond. Een mooi voorbeeld van ouderen met zorg voor kleine buur(t)kinderen.Foto's en tekst: Johannes Odé