29 april 2013

Badkonijn weer terug in het Vroesenpark

Weer terug van weggeweest: onlangs koos het Badkonijn weer het ruime sop van het Vroesenpark.


Na bewonderd te zijn bij 'Galerie aan de Rotte' en op de Surfplas van Vlaardingen (foto boven), was het Badkonijn vorig jaar al te zien in het Vroesenpark (foto onder). Toen was hij in een nieuwe kleurstelling te zien naar een ontwerp van een kind van basisschool Dominicus.

Auteurs van de foto onder en boven zijn onbekend.


De afgelopen tijd hebben de makers Kwannie Tang en Niels Lakens, samen met kinderen van COS De Wereld, een basisschool aan de Sonmansstraat in Blijdorp, hard gewerkt om het Badkonijn op te knappen. Zie hier het 'restauratieteam' na de tweede opknapsessie.

Uiteindelijk zou het Badkonijn nog veel meer kleur krijgen. De naam Badkonijn is - Rotterdam eigen - gegeven door bewoners aan de Rotte, waar het beeld voor het eerst te zien was.

Even wat verfresten verwijderen.

Vóór de onthulling was het beeld al te water gelaten.

De kinderen van De Wereld was gevraagd om een ontwerp te maken voor de nieuwe huid van het konijn. Het winnende ontwerp zou het konijn gaan sieren.

De winnares was Cheryl Siberie. Hier op de foto naast haar ontwerp. Het ontwerp bleek niet helemaal identiek aan de uiteindelijke uitvoering. Zoek zelf maar de in het oog lopende verschillen. Ere wie ere toekomt: Cheryl heeft een leuk kleurig ontwerp gemaakt.

Bij de onthulling waren ook de kinderen van De Wereld die nog een keer naar hun konijn kwamen kijken. Eén van de ideeën achter dit project is kinderen directer bij hun leefomgeving te betrekken. Ons inziens lukt dat aardig met het Badkonijn.

Kunstenares Kwannie Tang. Nog even wat eten om kracht op te doen voor het grote evenement.

Het konijn moest nog wat worden verschoven en mocht nog niet wegzwemmen. Kwannie houdt hem vast bij zijn ventiel; een grappig element waardoor de suggestie wordt gewekt dat hij kan worden opgeblazen.


Portefeuillehouder Ahmed Harika bedankte de scholieren voor hun ontwerpen en het meeschilderen.

Altijd leuk: even iets anders dan regulier les.

Na de onthulling door Cheryl en Ahmed en met behulp van Niels (foto boven) was het Badkonijn eindelijk in volle glorie te zien.

Het was de bedoeling om het Badkonijn langzaamaan te laten zwemmen naar Hoek van Holland, maar het is toch weer het Vroesenpark geworden.

Klik hier voor meer informatie over het kunstproject op de website van Niels.

Kwannie en Niels brachten het Badkonijn naar het midden van de vijver, zodat iedereen hem zowel vanuit het Vroesenpark als voorbijrijdend, lopend of fietsend op de Stadhoudersweg goed kan zien.

Blij met het resultaat en de geslaagde verankering.

Zeker op zo'n grauwe dag als tijdens de onthulling, maakt het Badkonijn mensen vrolijk!

Foto's en tekst: Mick Otten