8 juli 2015

Gevarieerd wijkfeest van Bewonersorganisatie Bergpolder


Op zondag 21 juni vierde de Bewonersorganisatie Bergpolder haar jaarlijkse wijkfeest met een gevarieerd programma met muziekoptredens en activiteiten voor kinderen. 

Het feest vond plaats in het Tak van Poortvlietpark, waar stands, een luchtkussen, een circustent en een podium waren geplaatst.

Op dat podium trad als eerste Yacumba op met zelf gemaakte composities gebaseerd op diverse Latijns-Amerikaanse muziekstijlen.

Wolfram Reisiger op accordeon.

Asdrid Diaz: zang.

Yacumba noemt hun muziek 'danceable', maar de band had wel een beetje pech, want bezoekers waren er toen nog niet veel. Laat staan mensen die zo maar even gaan dansen.

Mac de Rode op trombone.

Nique Quentin: percussie.

En verder op viool: Claudia Valenzuela, doublebass: Jan Meijer en buiten beeld (ook) percussie: Arndt Beckmann.

Intussen werden de stands nog verder ingericht (de union jacks hadden, afgezien van de vlag als versiering, geen speciale betekenis). Met Hester van Vugt en Bernice van de Bewonersorganisatie achter de 'bar'. Wil je wat drinken?

Over vlaggen of beter 'banners' gesproken: de Gebiedscommissie Noord heeft banners laten maken. Die worden geplaatst bij evenementen waar de Gebiedscommissie aanwezig is (ook als sponsor). Dus als je iemand van de Gebiedscommissie gewoon eens wilt spreken, dan weet je dat je bij zo'n banner moet zijn. Vandaag kon je onder meer terecht bij Liselotte de Haan en Martijn van der Valk, die hier samen de banner opzetten.

En ook Gebiedscommissievoorzitter Thomas Roskam (tweede van rechts) was er. Hier in gesprek met Frank, bestuurslid van de Bewonersorganisatie.

Hij had goed gekeken naar de weersvoorspelling. Die was redelijk miserabel. Maar in de praktijk viel het heel erg mee: zo nu en dan een (miezer)buitje en het was gelukkig niet koud. Maar die voorspelling zorgde er waarschijnlijk wel voor dat de opkomst vanmiddag niet echt groot was.

Zoals al gezegd was er ook voor kinderen veel te doen, zoals het leren van allerlei circusacts bij Circusschool Hannes & Co, net als bij het wijkfeest in 2014.


Onder leiding van Frederik Teixeira (foto boven) en Ester Schenk (foto onder) van de Circusschool konden de kinderen leren hoe ze een diabolo in beweging konden houden en daar trucjes mee doen.


Lees hier meer over de achtergrond van Circusschool Hannes & Co.

Leren jongleren met bordjes. Het was opvallend hoe fanatiek en lang de kinderen zich de circusacts probeerden eigen te maken!

Ook Sonia de Brito van Wilskracht Werkt liet zien dat ze het jongleren meester was. Er waren meer vrijwilligers van Wilskracht Werkt die meehielpen het feest tot een succes te maken.


Hoepelen is van alle leeftijden.

Jongleren met sjaaltjes.

EĆ©nwieleren. Om het oefenen te vergemakkelijken en ongelukken te voorkomen, konden de kinderen zich vasthouden aan een ladder.

Bernice heette alsnog iedereen welkom bij het wijkfeest van de Bewonersorganisatie Bergpolder en kondigde het tweede optreden van de middag aan: het MultiCultiKoor.

Het MultiCultiKoor is een meerstemmig koor met ongeveer 50 leden. In wisselende samenstelling, want vandaag waren er beduidend minder.


Dirigent van het koor is Roland Hangelbroek.

Het (onversterkte) geluid viel buiten een beetje weg, maar goed, het enthousiasme compenseerde veel. Er was overigens nog een lid van de Gebiedscommissie, en ook lid van het koor: Ina Chabot (met rood haar op de foto).


Gelukkig was er inmiddels al heel wat meer publiek op het feest afgekomen.


Belangstelling uit alle leeftijdscategorieƫn.


Bij veel koren in Nederland is er een groot gebrek aan mannen. Zo ook bij het MultiCultiKoor. Dus als je man bent en kunt zingen: meld je aan.

Weer even wat fris halen.

De slurpies (ik had er nog nooit van gehoord) vonden volop aftrek.

Liselotte vond het moeilijk kiezen. Ook Marianne de Bever, tevens lid van de Gebiedscommissie Noord (bij haar kon je dus ook terecht met vragen), lijkt nog te twijfelen. Er was genoeg voor iedereen, dus ook een tweede hapje kon er best vanaf en dat maakte het kiezen vast makkelijker.

Zoals we laatst al blogden: zonder springkussen is er geen kinderfeest. Vandaag bleek het een piratenschip te zijn.


Er werd vaak, langdurig en met veel plezier gebruik van gemaakt om lekker te springen, je te verbergen,

rond te rennen

en om te 'chillen'.

Het piratenschip bleek nogal wat lucht te lekken, maar dat bleek gelukkig makkelijk op te lossen. Geen scheepsramp dus.

Sommige kinderen vermaakten zich prima met voetballen op het kunstgrasveld. Daar wordt sinds de opening in 2010 veel gebruik van gemaakt.

Andere kinderen hadden helemaal niets nodig, behalve een dak boven hun hoofd.

Liselotte in functie spreekt met bewoners Bert en Ernst over de festivals in het Vroesenpark, de overlast die die geven, het bezwaar van de omwonenden en het standpunt van de gemeente. De gemeente redeneert dat de stad jaarlijks een X-aantal festivals wil herbergen, die gelijkelijk over de parken e.d. van de stad worden verdeeld. Inclusief de overlast. De Gebiedscommissie vindt het teveel van het goede, zeker met de aantallen festivalbezoekers in het Vroesenpark.

De derde act van vanmiddag: De Parelvissers. Een nogal opmerkelijke naam voor een band met muziek van onder andere Bruce Springsteen, Johnny Cash en REM!
En ja, eindelijk dansers. Maar helaas van korte duur.

Lekker: ijsjes van de IJscoman!
Hij had voor 130 ijsjes ijs meegenomen en het was in no-time op. De laatste restjes eet hij hier met plezier zelf op.

Tegen het eind van de middag traden de kinderen op met de acts die ze vandaag in het circus hadden geleerd.


Ester gaf het startsignaal.

Jongleren met borden.

Ja hoor: helemaal foutloos. En trots!

Jongleren met sjaaltjes.


Applaus!

Geen twijfel aan: ze hadden het erg leuk gevonden.

Bernice gaat rond met hapjes. Het moet allemaal op.

The coverband The Bitches sloot het feest af met lekkere (bekende) poprocksongs van The Police, Kings of Leon, Bob Marley, Cheap Trick en nog veel meer.

Jeffrey Heidstra: zang en gitaar.


Colin Pichel: ook zang en gitaar.

Foto's maken van de band.

En dan weer zelf gefotografeerd worden.Bernard Manancourt op basgitaar.

Johan Haasterecht op drums.

Het was jammer dat er bij dit laatste optreden al zoveel publiek naar huis was gegaan, want het was een heerlijke, rockende afsluiter van het feest. Het weerhield deze bezoeker er niet van om - tussen het sjekkies draaien en roken door  - lekker in zijn uppie te dansen.


Foto's en tekst: Mick Otten